ONS AANBOD

DANSSTIJLEN

Ons aanbod

Bij Danserswijk kun je terecht voor professionele lessen in 13 verschillende soorten dansstijlen. Onze lessen zijn geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen. Bekijk hier ons ruime aanbod aan dansstijlen, meld je aan voor een proefles en ontwikkel je dans skills!

Pilates

Voorkom blessures en werk aan een gezond lichaam met de oefeningen van Pilates. Door de optimale balans tussen stabiliteit, flexibiliteit en kracht zorg jij ervoor dat je dagelijks lekker in je vel zit. Het wekelijks bijwonen van Pilatessessies zorgt er niet alleen voor dat je lichamelijk vooruitgang boekt, maar ook mentaal word je sterker. Meld je aan en werk aan een strakke buik en gedefinieerde armen en benen met de intensieve Pilatesoefeningen!

Breakdance

Onze docent leert je zowel toprock als downrock (vloer- en voetenwerk) technieken, zodat jij de show kunt stelen. Stap voor stap worden de trucs aangeleerd waarbij evenwicht, kracht en beheersing centraal staan. Het leren van Breakdance vergt doorzettingsvermogen en discipline. Heb jij al ervaring in Breakdance? Werk dan aan moeilijkere moves, je stijl, originaliteit en expressie. Schrijf je in en begin met het oefenen van je eerste of nieuwe break-move!

Contemporary

Door de organische bewegingen heeft Contemporary veel weg van de moderne dans. De flow en de krachtige energie vanuit het vloerwerk dat gebruikt wordt bij Contemporary, komt voort vanuit de jazz. Het is een dansante les waarin je technisch wordt uitgedaagd. Werk hard, leer veel choreografie en breng verdieping aan in jouw danstechniek. Met Contemporary ontwikkel jij je kracht, creativiteit, muzikaliteit en lenigheid. Meld je aan en begin met het werken aan dynamische en eigentijdse danscombinaties.

Hiphop

Wat Hiphop zo bijzonder maakt, is dat er geen standaard regels of technieken aan verbonden zijn. Hiphop is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. Je kunt er je eigen style en attitude in kwijt. Ook zijn er constant nieuwe invloeden die je steeds meer terugziet in de moves die je leert, zoals: krumping, jumpstyle, New York House, Dancehall, Ragga, lyrical en Breakdance. Meld je aan bij Danserswijk voor onze lessen Hiphop!

Klassiek ballet

Klassiek Ballet is een kunstvorm waarbij de lichaamshouding op een gezonde manier getraind wordt. Het is de beste basis die je je kan wensen voor alle andere dansvormen. KIassiek Ballet is een discipline waarin techniek en sierlijkheid een grote rol spelen. Dit is uitstekend voor de bewustwording van de lichaamshouding. Er wordt aandacht besteed aan jouw houding, fysieke kwaliteit, dansgevoel en muzikaliteit. Meld je aan voor onze lessen klassiek Ballet!

Spitzen

Spitzenles is een specifieke techniek binnen het Klassiek Ballet die uitgevoerd wordt op speciale dansschoenen: spitzen. De techniek spitzen is een hele mooie, maar moeilijke danstechniek. De techniek vereist een goede beheersing van spieren en kracht en is enkel te volgen in combinatie met een balletles voorafgaand aan de spitzenles. De danslessen komen je houding en zelfvertrouwen ten goede! Wil jij graag leren dansen op spitzen? Meld je aan voor onze lessen klassiek en spitzen!

Kleuterdans

Onze lessen Kleuterdans sluiten perfect aan op de lessen Peuterdans. Tijdens de lessen wordt er op verschillende soorten muziek gewerkt aan houding en muzikaliteit. De bewegingen worden uitgebreid en er is steeds meer aandacht voor de kwaliteit van de beweging. Er is ruimte voor de eigen fantasie en expressie van de kinderen. We verpakken onze opdrachten in verschillende thema’s, zodat de leerlingen spelenderwijs gestimuleerd worden om zich verder te ontwikkelen. Kom voor dansplezier naar Danserswijk en meld je aan voor de lessen Kleuterdans!

Modern

Moderne dans is een dansstijl die zich focust op de interpretatie van eigen dansideeën. De moderne danser uit zich door beweging en is vrij om de muziek en de dans op geheel eigen wijze te interpreteren en naar buiten te brengen. Techniek en expressie staan hierbij centraal. Er komt vaak een duidelijke boodschap of thema naar voren in moderne dans. Zeggingskracht en overtuigingskracht zijn dan ook belangrijke uitgangspunten. Scherp je techniek aan en verleg je grenzen tijdens onze lessen moderne dans!

Modern jazz

Modern Jazz laat zich niet in een hokje plaatsen. Het is een mengeling van verschillende dansstijlen waaronder moderne dans, moderne jazz en traditionele jazz. De vloeiende bewegingsstijl uit de moderne dans en de ‘groove’ uit de jazzdans staan hierbij centraal. De lessen zijn zeer afwisselend door de verschillende invloeden van al deze dansstijlen. We werken aan je ademhaling, ontspanning en grondwerk, maar ook aan je coördinatie, sprongen en draaien. Kom ervaren wat Modern Jazz inhoudt en meld je aan voor onze lessen!

Musical-lab

Houd jij van zingen, dansen en toneelspelen? Vind je het heerlijk om in de spotlights te staan? Dan is Musical-lab iets voor jou! In ons Musical-lab leer je alle aspecten van het musical vak. Onder begeleiding van onze enthousiaste professionals, ga je met een groep leerlingen aan de slag om een echte musicalproductie te maken. Is musical jouw ding? Kom de sterren van de hemel spelen en meld je aan voor ons Musical-lab!

Peuterdans

Met Peuterdans krijgen kinderen de kans om zichzelf fysiek en muzikaal te ontwikkelen. Tijdens onze lessen leren de kinderen de basisbeginselen van dansen. Op verschillende soorten muziek worden peuters uitgedaagd om vanuit hun belevingswereld te bewegen. We spelen in op de fantasie van de peuters, en maken onze lessen nog leuker door onder andere gebruik te maken van kostuums. Leef je uit, improviseer en kom plezier maken tijdens onze lessen Peuterdans!

Pré-dans

Tijdens de lessen Pré-dans krijgen kinderen (6-8 jaar) les in de basisbeginselen van de danstechnieken. Er wordt een basis gelegd om later op verder te kunnen bouwen. In de lessen komen verschillende danscombinaties, dansexpressie en dansante spelvormen aan bod. Voor kinderen zijn de lessen een plezierige beleving, waarbij ze dansen op de nieuwste kinderhits. Ontdek verschillende dansstijlen en kom plezier maken tijdens onze lessen Pré-dans!

Feminine

Tijdens onze lessen Feminine wordt er lekker veel gedanst. Feminine is een dansstijl waarbij vooral gedanst wordt voor het vermaak van grote zalen vol publiek. De dansstijl kenmerkt zich door de extraverte manier van bewegen. Er is geen sprake van een specifiek doel of een bepaalde ‘stijl’ waar je je aan moet houden. Tijdens de lessen wordt er vooral gewerkt aan de uitstraling en afwerking. Wil jij spetteren op het podium? Meld je nu aan voor onze lessen Feminine!