Clara Schönig studeerde Docent Dans aan de Fontys Academy of the Arts in Tilburg. Daar werd ze opgeleid in verschillende dansstijlen en focuste zich op klassiek ballet, moderne dans, jazz dans en improvisatie.

Naast het lesgeven volgt Clara regelmatig professionele workshops en lessen in verschillende stijlen om te blijven leren en haar blik op het vak vers te houden.

In haar lessen staan een veilige sfeer en het verbinden van de cursisten centraal. Een menselijke en technische benadering gaan hierbij hand in hand. Ze streeft naar een bewustwording van het lichaam en het dansgevoel. Hierbij besteed ze aandacht aan ieder individu, want iedere mens en ieder lichaam is anders en heeft zijn eigen manier van bewegen en leren.

Dans is voor Clara een van de mooiste manieren om zichzelf te leren kennen, uit te dagen en op veel verschillende vlakken te groeien. En het is natuurlijk ook een manier om los te laten en te genieten van het moment.