MA.DI.Do.VR

Pilates

De geschiedenis van Pilates begint in de jaren ‘20

Toen Joseph Pilates in de jaren 20 in het ziekenhuis lag, ontwikkelde hij de bewegingsprincipes van Pilates. Een aantal jaren later opende hij zijn eerste dansstudio in New York. Joseph Pilates begeleidde zijn methode met verschillende apparaturen. Elk apparaat zorgt ervoor dat het proces van rekken, versterken en uitlijnen van het lichaam wordt versneld dat door het matwerk is gestart. Zijn bekendste apparaat is de Rerformer. Dit apparaat wordt ook gebruikt tijdens de privelessen.

De 6 uitgangspunten van de Pilates methode zijn: ademhaling, concentratie, controle, precisie, ‘centriciteit’ en vloeiende bewegingen (flow).

01

Balans

Doordat je tijdens de bewegingen focust op je ademhaling blijven je lichaam en geest meer in balans.

02

Controle

Bouw een flexibeler en krachtiger lichaam met de Pilates oefeningen voor meer controle.

03

Kracht

Door de intensieve oefeningen waarbij je spierkracht gebruikt, bouw je krachtige spieren op.

Groepsles

Wij geven Pilates op verschillenden niveaus. Samen kijken welke les het beste bij jouw niveau past. Dit doen we tijdens een intakegesprek. Tijdens de intake kijken we naar jouw ervaring en of je blessures hebt waar wij rekening mee moeten houden. Is Pilates nieuw voor jou? Dan adviseren wij altijd om eerst een les te volgen waar de basis van Pilates wordt uitgelegd of een privéles. Er doen maximaal 10 deelnemers mee aan de groepsles. Hierdoor is altijd genoeg ruimte voor persoonlijk aandacht, wat centraal staat tijdens de groepslessen. Door de persoonlijke aandacht merk je dat je snel ontwikkelt en groeit.

Privéles

Een privéles maken wij altijd op maat. We kijken samen wat jouw behoeften zijn. Heb je ergens klachten of wil je iets in het bijzonder trainen? Samen kijken we wat bij jou past. Tijdens de privéles werken we met een mat, de apparaten Reformer en Tower wall of een combinatie van. Je werkt hiermee nog meer aan je flexibiliteit, sterkte, controle en uithoudingsvermogen. Daarnaast merk je door deze apparaten nog meer waar jij jouw houding moet corrigeren om de oefening nog beter uit te voeren. Je krijgt hierdoor nog meer controle over je lichaam en je merkt dat je steeds sterker wordt.

Randy’s kijk op Pilates

Alle Pilates lessen worden geven door Randy Heremans. Persoonlijke aandacht vindt zij het allerbelangrijkste tijdens de privé en groepslessen. Randy gebruikt de originele Pilates methodes. Elke les kijkt zij hoe haar deelnemers zich voelen. Is iedereen fit? Heeft er iemand klachten? Randy past hier haar lessen en de oefeningen op aan. Alle lessen zijn dus maatwerk en elke keer weer anders. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van muziek tijdens de les. Op deze manier kan iedereen er alles uithalen. Voor Randy is het belangrijkste dat iedereen na haar les weer goed in haar/zijn vel zit. Haar doel is dat het dagelijks leven van haar deelnemers verbetert. Ze is heel enthousiast en blij om te zien dat zij veel verschillende deelnemers in haar les heeft. Zo doen er jongeren en ouderen mee. Ook ziet ze deelnemers met en zonder sportervaring. Iedereen haalt er iets uit.

Kledingvoorschriften

T-shirt/top

Legging

Sokken of blote voeten

Prijzen Pilates

Lorem ipsum dolor amet consec tetur adipiscing elit eiusmod tempor incididunt labore dolore magna alirua enim minim veniam nostrud exerci tation.

Groepsles

Maandelijks abonnement
€38,-
Losse les
 
€15,-
Strippenkaart (10x)
 
€125,-
Proefles
 
€10,-

Privéles

60 min
 
€55,-
40 min
 
€35,-
Proefles 60 min (eenmalig)
 
€35,-

“Randy tilt haar Pilates-matlessen naar een bijzonder hoog niveau. Zij ziet alles en weet precies hoe en wanneer ze moet bijsturen op een houding of oefening. Dat doet ze op een haast ongemerkte, prettige manier. Daardoor heb je het gevoel dat je privé-les hebt.”

Moniek

“De pilateslessen van Randy zijn super! Ik heb altijd veel getraind, maar ben nog nooit zo goed gecorrigeerd in mijn houding als nu door Randy. Ook in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde stuur ik veel cliënten door om bij haar te trainen, voor een betere houding en minder klachten.”

Petra

“De pilates bij Danserswijk gun ik iedereen! Voorheen veel rugklachten, na een tijd de lessen te hebben gevolgd veel minder last en een stabiel/sterk gevoel in het algemeen. Daarnaast is Randy een docent in hart en nieren en geeft op een deskundige en fijne manier les.

Marieke

INSCHRIJVEN

WORD lid

Schrijf je in voor de lessen Pilates en word lid!

 

VrijblijvendE

Proefles

Meld je aan voor een proefles bij Danserswijk.

 

Volg je ons?

Volg Danserswijk op social media om op de hoogte te blijven van nieuwtjes, shows en lesmateriaal.